Samsung Knox drivs av Ciphr med kvantsäker kryptering

Samsung Knox drivs av Ciphr med kvantsäker kryptering

Några fakta om traditionell PGP-mail och OTR-chattlösningar som erbjuds på smartphones vs. Hypercore® från Ciphr på en Samsung Knox-telefon.

Sekretessen på PGP Blackberries är inte direkt den bästa. Därför erbjuds det idag traditionell PGP-mail och OTR chattlösningar nästan uteslutande på smartphones, vilket är en bra utveckling. Ändå finns det en viss fara med PGP-mail och OTR-chattlösningar på smartphones eftersom de skiljer sig ganska så mycket åt när det gäller integritet och säkerhet.

När man tänker på att den tillgängliga datorkraften för datorer har ökat exponentiellt med Moores lag de senaste åren, vilket resulterat i kvantdatorer, skulle man kunna förvänta sig att leverantörer av säkra mobilkommunikationstjänster hade börjat använda en starkare typ av krypteringsalgoritm.

Tyvärr är det en önskedröm!

     

Till exempel har du typen av kvantbrytbar kryptering och typen av kvantsäker kryptering.

Med en kvantdator kan man få tillgång till en smartphone, som använder en krypteringsalgoritm som inte är kvantsäker, på nolltid.

Sekretessen kan därför endast garanteras på grundval av den använda algoritmstypen. Det beror på att en kvantdator inte längre är ren och skär science fiction och kommer att användas mer och mer i framtiden.

Sist men inte minst så har intelligensbyråer börjat flytta från regeringar till Samsung Knox.

Säkraste mobiltelefonen med end-to-end Post Quantum ECC-kryptering.

Hypercore® Better safe than sorry!