Samsung Knox powered by Ciphr with quantum secure encryption

Samsung Knox powered by Ciphr with quantum secure encryption

Enkele feiten over traditionele PGP email & OTR chat oplossingen die op smartphones worden aangeboden vs. Hypercore® van Ciphr op een Samsung Knox telefoon.

Privacy op PGP Blackberries daar is weinig goeds over te zeggen. Om die reden worden traditionele PGP email en OTR Chat oplossingen hedendaags vrijwel enkel op smartphones aangeboden hetgeen een goede ontwikkeling is. Toch schuilt er een gevaar wanneer je het hebt over PGP email & OTR chat oplossingen op smartphones want ze verschillen behoorlijk als het op privacy en veiligheid aankomt.

Wanneer je bedenkt dat de beschikbare rekenkracht van computers de afgelopen jaren met de wet van Moore exponentieel is toegenomen met als resultaat quantum computers, dan zou men verwachten dat aanbieders van veilige mobiele communicatie diensten een sterkere type versleutelingsalgoritme gebruiken.

Helaas is dat een sprookje!

     

Zo heb je namelijk de type quantum-breakable cryptografie en de type quantum-secure cryptografie.

Met een quantum-computer kan men toegang tot de smartphone, die gebruik maakt van een versleutelingsalgoritme welke niet quantum-secure is, in no time verkijgen.

Privacy kan om die reden dus alleen gegarandeerd worden op basis van de gebruikte algoritme type. Temeer omdat een quantum-computer geen science fiction meer is en in de toekomst steeds vaker zal worden ingezet.

Last but not least inlichtingendiensten van overheden stappen massaal over op Samsung Knox.

In onze ogen biedt Ciphr met Hypercore als enige dé No1 beveiligde mobiele telefoon met end-to-end Post Quantum ECC-encryptie.

Hypercore® Better sure than sorry!